Известие

Collapse
No announcement yet.

Сменям, сменям, а проблема си остава ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
    Прав си, колега. Но по моя начин ще се разбере дали проблемът се състои в този ш***н MAF, ако е невинен дупката ще бъде запушена с епоксидна смола. Това, което ме мъчи е защо са я пробивали в Италия, какво са целяли с това? Ако помогне лошо няма, въпросът е вече дали това няма да се отрази неблагоприятно на разхода на гориво и други параметри, а не съм забелязал да има повишен разход, в сравнение с предишната 156-ца. И не мога да си обясня защо са го дупчили. Четох във форума на Alfa156.net за проблема и там един пич спомена, че проблемът можело да се дължи на някакви маркучи на сервото. Който разбира да коментира, аз отивам за бира.
    Също има решение и ако колата ти се струва бавна пак с дупчене. Хващаш една по дебела бургия, и я подкарваш навсякъде, олекотяваш с 200 тина кила и си по-бърз.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
      Също има решение и ако колата ти се струва бавна пак с дупчене. Хващаш една по дебела бургия, и я подкарваш навсякъде, олекотяваш с 200 тина кила и си по-бърз.
      Така е по лесно, после върви като малко ферари
      http://youtu.be/te91g9Yr5g8

п.с. като се замисля това ГТВ доста ще е клатело обороти...
      Last edited by Доко; d.m.y г., 20:27.

Comment

Мисля, че със Семтекс ще стане най-бърза. Но всяка част ще се движи в различна посока
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Имам едно предложение към всички, на които им "клатят оборотите" . Колеги, що не пробвате да си пуснете климатиците в колите, може пък и да ви се "кротнат оборотите", естествено това води до едни други неудобства, но - пълно щастие няма ... Think a little, than try ...

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Имам едно предложение към всички, на които им "клатят оборотите" . Колеги, що не пробвате да си пуснете климатиците в колите, може пък и да ви се "кротнат оборотите", естествено това води до едни други неудобства, но - пълно щастие няма ... Think a little, than try ...
            Аз за датчика пак да питам, намери ли го?
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Аз за датчика пак да питам, намери ли го?
              Ами или ще го намери или няма да го намери,но по скоро ще търси дълго и Няма да го намери .

Comment

• Най-вероятно няма и да го търся

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                  Най-вероятно няма и да го търся
                  Понякога вземам такива решения, че бръмбарите в главата ми стават прави и ми ръкопляскат

Comment

• Колегата spe4elist е продал дебитомери на половината форум. Евала ако не знае наистина къде е температурния сензор
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Търся отчаян от Алфата си доброволец, на който да монтирам продупчен MAF и да проведем тест.

Comment

• Този проблем го имах и аз с клатенето на оборотите. От няколко дни започна да изгасва и двигателя, много кофти. Първо си помислих че е от газовия инжекцион който ми монтираха преди 20 дни. Днес реших да си оправя проблема, като изчистя дроселовата клапа. Почистих я с обезмаслител -Изопропанол (има го в млад техник), като свалилих само гумения маркуч от входа на клапата и въздушния филтър. Имаше доста чернилка която изкарах. Използвах и помоща на познат(който минаваше в най-подходящия момент край нас), да натиска педала на газта за да се отвори клапата. Има и една подсечка върху която ляга клапата при отпуснат педал, изчистих я и нея хубаво. И това беше с ремонта, който излезе успешен, оборотите се оправиха! За сега успешно.

Alfa 156 TS 2.0

Comment

• Първоначално публикувано от franki1 Покажи съобщение
                          Този проблем го имах и аз с клатенето на оборотите. От няколко дни започна да изгасва и двигателя, много кофти. Първо си помислих че е от газовия инжекцион който ми монтираха преди 20 дни. Днес реших да си оправя проблема, като изчистя дроселовата клапа. Почистих я с обезмаслител -Изопропанол (има го в млад техник), като свалилих само гумения маркуч от входа на клапата и въздушния филтър. Имаше доста чернилка която изкарах. Използвах и помоща на познат(който минаваше в най-подходящия момент край нас), да натиска педала на газта за да се отвори клапата. Има и една подсечка върху която ляга клапата при отпуснат педал, изчистих я и нея хубаво. И това беше с ремонта, който излезе успешен, оборотите се оправиха! За сега успешно.

Alfa 156 TS 2.0
                          В понеделник пак ще почне да клати.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                            Доко, току-що развали уикенда на Франки1, очаквахме повече чувство за такт

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                              Понеделника вече мина, оборотите все още са стабилни!

Comment

• Първоначално публикувано от franki1 Покажи съобщение
                                Понеделника вече мина, оборотите все още са стабилни!
                                Значи не си за тази тема, явно не си прочел първи пост, или не си минал през всички режими да се адаптира :

Първоначално публикувано от mariyan_mva Покажи съобщение
                                От както имам Алфа вече 5 месеца, проблема ми само един играят ми оборотите на празен ход от 400 до 1600 само в движение като освободя от скорост по някой пат и гасни,а като спра ги стабилизира на 840.Алфата е 156 1,8 98г смених, дебитомер,ламбда сонда,дросела е изчистен от нагар,карам я с 98 или 100 октановия бензин,но проблема не се решава ако някои има идея за нешто нека сподели. Ходил сам на диагностика моторчето на празен ход работи идея нямам.
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 19:26.

Comment

Working...
                                X